Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2013

Jihuu,taas opin uutta!!

Mitä tänään opin....noh....afrikkalaisenkukan!!

Olen sitä kerran yrittäny tehä,mut tietenkään se ei het onnistunu...laitoin opettelun odottamaan parempaa hetkeä ja se oli tänään.
Olen siis aloittanut jälleen virkkauskurssin, peltolan koululla ja ope on ihana! Puhuu selkokieltä, et tämmönen tampiokin jotai ymmärtää

Tässä teille pieni kuva mitä sain aikaiseksi


Sain tehtyä 2 isoa ja 2 pienempää kulmikasta....nää värit sopiikin kivasti siihen hippoon, jonka teko alkaa pikku hiljaa,kun kerran opin tän kukan tekemään

Alla olevan tiskirätin hokasin eräästä blogista(jonka tiedot tekstin jälkeen)
Aika kivannäköinen....katotaan milloin sais sellaisenkin aikaiseksi tehä esim.

Tässä kaikki tällä erää...se on moikkelis


Tiskirätti - kestosuosikki

Iloisen värinen tiski- tai siivousrätti on kiva lahja ystävälle tai oman arjen piristys. Puuvillasta tai puuvilla-bambusekoitteesta neulottu rätti on hygieeninen, sillä sen voi pestä pesukoneessa kuumassa lämpötilassa.

Kissankäpälä-rätin pitsikaavio syntyi vuosi sitten keväällä. Pitsikuvion innoittajana oli perinteinen viuhkapitsi. Kissankäpälä-nimen se sai nurjien silmukoiden muodostamaasta kaarevasta rykelmästä, mikä muistuttaa kissankäpäläkasvin kukintoa. Jos et ole aiemmin neulonut pitsineuletta, niin tästä pienestä rätistä on helppo aloittaa! Muista vain, että kaavion riveillä 1 ja 2 sekä 9-12 olevien harmaiden ruutujen kohdalla ei ole silmukkaa. Pitsikuviossa tehdään langankiertoja, minkä vuoksi silmukoiden määrä vaihtelee eri kerroksilla.

Lanka: King Cole Bamboo Cotton
Puikot: 4 mm

Luo 39 silmukkaa. Neulo 10 krs aina oikein.

Pitsikaavio
Aloita pitsin neulominen:
Oikea puoli: neulo 4 s oikein. Aloita neulominen kaavion mukaan riviltä 1 (luetaan oikealta vasemmalle). Toista kaavio rivillä aina yhteensä 4 kertaa. Neulo kerroksen viimeiset 3 s. oikein.
Nurja puoli: neulo 3 s oikein, jatka neulomista kaavion mukaan riviltä 2 (luetaan vasemmalta oikealle), neulo krs:n lopussa 4 s oikein.

Jatka pitsikaavion krs:t 3-12 samaan tapaan kuten edellä kaaviota seuraten. Oikealla puolella krs:n alkuun neulotaan 4 oikeaa silmukkaa ennen kaavion aloittamista ja nurjalla puolella 3.

Toista pitsikaavion 1-12 krs yhteensä neljä kertaa. Neulo lopuksi 10 krs aina oikein ja päättele rätti. Päättelylangalla voi halutessaan virkata lenkin ripustamista varten.

-Sanna